Mali ženski trikovi za pomlađivanje

Vjerojatno ne postoji osoba, pogotovo žena koja ne koristi razne vrste krema za svoje lice i tijelo. Vjerujući u neke obećane sastojke krema kako pomlađuju kožu, spremne su dati i više novaca no što zapravo imaju.Pa što je to toliko značajno i što se uopće nalazi u kremama koje nas prate otkad se rodimo pa sve do kraja života, kako nas kreme mogu zaštiti od hladnoće, isušenosti kože i slično? Naime, krema se pripravlja od biljaka koje pomažu našoj koži. Sve biljke koje postoje, čovjek je otkrivao evolucijski i saznao ljekovitost biljaka čak i za našu kožu. Kako biljke ne bi izgubile svoje ljekovito svojstvo, moraju se brati rano ujutro. Prema dr.sc. Kamenjarin, J. (2002.) za ulje koje nanosimo na kožu, potrebno je namakati biljku u maslinovom ulju čak 40 dana dok se mast proizvodi laganim zagrijavanjem biljaka u masti.

Neki od prirodnih biljaka koje mogu koristiti i muškarci i žene kao trikove za svoju kožu:

1. Agava, višegodišnja biljka čiji list pomaže kod rana, opeklina, smanjuje bol i time ubrzava zacjeljivanje.
2. Čuvarkuća, biljka koja je dobila ovaj naziv jer se prije sadila po krovovima kućama da ih štiti od zla, može se koristiti sušena u obliku masti koja pomaže odstranjivanju sunčevih pjega a na koži se mogu namazati i bradavice, na rane i otekline.
3. Gospina trava je izuzetno dobra za zacjeljivanje rana i opekotina od, primjerice sunca i može se pomiješati sa uljem od nevena kada dobiva izuzetno brzo djelovanje.
4. Kamilica je izuzetno dobra za mnoge bolesti, no može se koristiti i kod nekih kožnih bolesti jer smiruje kod upala.
5. Metvica je inače ima razna svojstva i korisna je u svakom obliku no može se koristiti i kao kupka jer ima najveću količinu eteričnog ulja.
6. Neven je blagi antibiotik koji se može koristiti i za vanjsku i unutarnju primjenu. Zbog sadržaja A vitamina, sastavni je dio mnogih krema za njegu kože.
7. Rusomača je odlična za vanjska nagnječenja i rane koje zbog nje brzo zacjeljuju.
8. Ružmarin je biljka od čijeg eteričnog ulja se mogu raditi osvježavajuće kupke, uz to, liječi kožne bolesti pa se mogu pripravljati i oblozi od nje.

Rezultati istraživanja koje su provodili istraživači u Londonu, pokazuju veliku povezanost prehrane i dobrog izgleda i raspoloženja. Hrana može učinkovito štiti i njegovati kožu, zbog čega je potrebno znati koje povrće trebamo jesti više a koju prehranu bi trebali jesti umjereno ili potpuno izbaciti. Hranu koja je bogata previsokim masnoćama i šećerom, svakako treba smanjiti njezin unos u organizam. Ukoliko se radi već o prekomjernoj težini, koja uključuje previsok kolesterol i previsok šećer, potrebno je potpuno zamijeniti šećer voćem a masnoće s više povrća. Naime, povrće sadrži fitoelemente koji su savršeni za čvrstoću kože. Riba je izuzetno bogata omega 3- i 6 masnim kiselinama i uvelike je zaslužna za očuvanje svježine i čistoće kože, korisna je za njegu. Dakako, voda je jedan od razloga također kako očuvati svoje zdravlje, svoju kožu koja pomaže pri uklanjanju mrtvih stanica s kože.

Med je jedan od najboljih prirodnih trikova za njegu kožu. S obzirom da je lice najviše izloženo vanjskim utjecajima, med-gel tretman je jedan od najboljih načina kako sačuvati svoju kožu. No, ne samo da čuva od vanjskih utjecaja, med je savršeno antioksidativno sredstvo koje pomlađuje kožu jer zadržava vlagu.

Kako napraviti masku za kosu od meda?

Dovoljno je pomiješati 1 žlicu meda sa litrom vode i par kapi limuna.

Kako napraviti masku za učvršćivanje lica od meda?

Pomiješati 1 žlicu meda, 1 bjelanjak, 1 žličica glicerina, brašna da se stvori pasta i namazati na lice i vrat. Držati treba tako oko 10 minuta i onda isprati tolplom vodom.

Kako napraviti regenerator za kosu od meda?

Pomiješati 1 šalicu meda, manje od pola šalice maslinovog ulja, nakon što se nanese sve na kosu, omotati ju treba kapom ili vrećicom običnom i tako držati oko 30 minuta. Nakon toga isprati kosu i posušiti. Med može biti savršen i kao tonik i piling za lice. Tonik za lice se napravi tako da se smiksa 1 žlica meda i 2 žlice mlijeka dok se piling za lice i vrat može napraviti tako da se pomiješa 1 žlica meda sa 2 žlice mljevenih badema i pola žličice limunovog soka. Nakon 10 minuta je potrebno isprati toplom vodom. Med čini kožu mekšom i mlađom, stoga, koja žena ne bi htjela med u svome domu kao trik pomlađivanja kože lica i tijela? Ukoliko se radi o masnoj koži, može pomoći ovaj trik: iscijediti pola limuna i promiješajte sa sokom od naranče i plavom glinom. Zatim nanesite na kožu, prekrijte folijom i tako držati oko 20 minuta. Nakon toga isprati i nanijeti dnevnu kremu. Ukoliko se radi o suhoj koži, za elastičnost kože je dobar trik smiksati žumanjak sa žlicom limunovog soka i maslinovog ulja. To je potrebno držati na koži oko 30 minuta, malo masirati kožu, skinuti masku i nanijeti dnevnu kremu.