Lijepa i kvalitetna posteljina – sreći kao da nema kraja

Nema ljepšeg osjećaja od valjuškanja u toplom krevetu. A ako pritome i imamo lijepu i kvalitetnu posteljinu sreći kao da nema kraja i, osim dužnosti i obaveza, teško da će nas otamo išta izvući van. Jer posteljina, premda su rijetki od nas o njoj skloni razmišljati, doista jest važan čimbenik ne samo ugođaja već i zdravog sna.

U moru uzoraka, boja i modela katkada se prilično teško odlučiti jer posteljina danas pored estetskih poštuje i visoke higijenske i zdravstvene standarde pa čak i osobe s ozbiljnijom dijagnozom alergije mogu pronaći krevetninu za sebe. Uz ove, naprednom tehnologijom izrađene i nešto skuplje materijale možemo birati i između svima već dobro poznatih pamuka, svile, frotira, lana ali i brojnih drugih sintetičkih materijala.

Navlake za poplun i jastučnice već dugo osim obično ili u nabor zašivenih gumbića poznaju i skrivene zatvarače, drukere ili pak nemaju ništa od navedenog osim kvalitetno izrađenog šava koji sprječava da iskliznu van čime se štedi vrijeme i olakšava navlačenje posteljine. Plahte kakve su poznavale naše bake kao i njihov pravilno zaglađen rub danas su mahom zamijenile one s gumicom, a da bi više vremena stigli boraviti u krevetu no baviti se njime, na tržištu danas možemo pronaći i velik broj materijala koji uopće ne zahtijevaju glačanje od kojeg se kada je riječ o posteljini brojnim domaćicama zavrti u glavi.

Neka vam tada nit vodilja pri izboru isključivo bude ugoda koju krevetninom za koju se odlučite budete željeli potaknuti. Jer na tržištu osim za svačije oko postoji i posteljina za baš svaki džep pa ćete tako moći birati između osnovnih modela katkada već do stotinjak kuna, onih od nekoliko stotina ili pak mnogo luksuznijih koji svoj vrhunac dosežu i cijenama od par tisuća kuna.

Koliko će vam sve navedeno biti bitno kada se zavučete pod poplun… na vama je!

Jeftinije.hr