Koristite li tonere, zamjenske tinte uštedite promjenom fonta slova?

Koristite li tonere, zamjenske tinte možete uštediti na količini potrošene tinte ili tonera samo ako promjenite fonta slova! Ako koristite u svakodnevnom poslu i radu pisač vjerujem da ste se susreli s potrošnim materijalom kojeg je svako malo potrebno kupiti. Ne, ne mislim pri tome na samo na papir već na zamjenski toner ili zamjenske tinte ukoliko koristite injekt a ne laserski pisač. Posebice za one koji printaju stvarno velik broj raznih dokumenata, ne slika nego na primjer raznih obrazaca i slično nije jednako koji toner ili tintu koristiti jer i mala razlika u cijeni i kvaliteti zapravo je velika razlika.

Stoga želim podijeliti s vama jedan zanimljiv trik kako ćete printati jednak broj stranica kao i prije ali ćete potrošiti značajno manje tinte odnosno praha.

Fora ili trik je u ničem drugom nego u promijeni fonta, dakle prebacite font slova u „Century Gothic“ i otrošiti ćete značajno, ali stvarno značajno manje tinte nego da printate s fontom na primjer „Arial“. Kada bi se ovog pravila držale sve firme uštedjele bi stvarno puno papira a samim time i novca kojeg bi inače potrošili na kupovinu zamjenskih tinti ili tonera.